ישנם מצבים רבים שבהם יש צורך בלחצן מצוקה יכולים להיות מאד מגוונים לרבות:
· התקף לב
· אירוע מוחי
· נפילה
· חולשה
· פגיעה באיבר מסויים
מצבים אלה יכולים לקרות גם לאדם קשיש שנמצא במצב בריאותי טוב, ולכן מומלץ על לחצן מצוקה לכל בני גיל הזהב, כי לעולם אין לדעת מה יקרה ומתי.
כיצד פועל לחצן מצוקה
לחצן מצוקה מעביר קריאה למוקד המצוקה שבו נמצא כל המידע הרפואי אודות האדם. הלחצן מעביר את כל המידע לצוות הרפואי המוזעק למקום והוא יכול להתחיל לטפל בקשיש גם אם הוא לא יכול לדבר ואין מי שיספר לצוות אודותיו. בצורה זו ניתן להתאים את הטיפול הנכון לאדם הספציפי תוך התחשבות בכל ההיסטוריה הרפואית שלו, רגישויות שיש לו לתרופות וכדומה. המידע הנמצא במוקד, בנוסף להגעה המהירה של הצוות הרפואי יכולים להציל חיים ובמיוחד כאשר מדובר באירועי לב שונים או אירוע מוחי וכדומה.
חשוב שהלחצן תמיד יהיה בהישג יד. כלומר, לא להשאיר אותו באיזה מגירה כי אז לא ניתן יהיה להפעילו במצב חירום כאשר האדם שוכב חסר אונים על הריצפה. יש להתאים אותו לידו של האדם (כמו שעון יד) על מנת שיהיה זמין לו כל הזמן ובכל מצב. לחצן מצוקה מסוג זה הוא היעיל ביותר, הוא לא מחייב את הקשיש להיות במקום מסויים ולמעשה הלחצן הולך איתו לכל מקום ללא כל בעיות. בנוסף לאלה יש גם לחצני מצוקה נייחים שאותם מתקינים בבית, אבל אלה פחות נוחים ופחות יעילים.
לחצני מצוקה וגמלת סיעוד
קשישים שאינם מתגוררים בבתי אבות או בדיור מוגן וזכאים לגמלת סיעוד, יקבלו לחצן מצוקה בחינם. כדי לקבל לחצן יש לפנות לעובד הסוציאלי בשירותי הרווחה באיזור המגורים של הקשיש. חשוב לדעת כי לא רק קשישים סיעודיים זכאים לקבל לחצני מצוקה אלא גם אלה שנותרו אלמנים, קשישים מעל גיל שבעים או מבוגרים מעל גיל 65 הגרים בגפם.
לחצני מצוקה וחולי לב
לחצן מצוקה נדרש לאנשים שחוו בעבר התקף לב או אירוע מוחי. בנוסף ללחצן המצוקה יכול האדם לקבל גם מכשיר אק"ג על מנת לשלוח את הבדיקה שלו באופן מיידי למוקד הרפואה. הלחצן מומלץ במיוחד לחולי לב הנמצאים בקבוצת סיכון. ובמקרה של אירוע חירום יגיע צוות רפואי לאדם ויפנה אותו לבית החולים במידת הצורך.