בני גיל הזהב לא חייבים להשתמש בשיניים תותבות כדי ליהנות מרמת חיים גבוהה. במאמר הבא נסביר את הבסיס לשמירה על השיניים ונביא עצות מעשיות ופשוטות.
בני גיל הזהב לא חייבים להשתמש בשיניים תותבות כדי ליהנות מרמת חיים גבוהה. במאמר הבא נסביר את הבסיס לשמירה על השיניים ונביא עצות מעשיות ופשוטות.
טיפולי שיניים בגיל הזהב חיוניים לצורך שמירה על בריאות מערכת השיניים, הפה והלסת. כל מי שמגיע לגיל מתקדם מתחיל עלול לחוש בכאבי שיניים, שעשויים לפגוע ברמת החיים, ואף למנוע צריכה של סוגי מזונות מסוימים. חשוב מאוד לטפל בשיניים בצורה נכונה, ולהתייעץ עם רופא בכל מקרה של התלבטות. בניגוד לטיפולי שיניים בגילאים צעירים יותר, בני גיל הזהב נאלצים לערב לעיתים תרופות ותכשירים, ולכן עליהם גם לבחון את ההתאמה ביניהם.
מה קורה לשיניים כשמתבגרים?
השינויים בחלל הפה מתרחשים עם העלייה בגיל, וכוללים שורה ארוכה של תופעות:
- שינויים בריריות
- ירידה בכמות הפרשות הרוק
- החמרה במחלות חניכיים קיימות או ותיקות
- עששת
- אובדן שיניים
יש מספר שיטות לשמירה על השיניים האמיתיות גם בגיל מתקדם, על חשבון שימוש בשיניים תותבות. כדאי להתחיל עם הבסיס, ולהבהיר כי הצורך בצחצוח שיניים אינו מסתיים בשום גיל. יש לפתוח את הבוקר עם צחצוח של כל השיניים, החניכיים והלשון. בגילאי הזהב רצוי להמשיך עם צחצוח שיניים לאחר כל ארוחה גדולה, גם אם היא נערכת בצהריים או באמצע היום. לבסוף יש לצחצח את השיניים היטב לפני השינה, וכך להבטיח התאוששות של הפה במהלך הלילה.
טיפים לטיפולי שיניים בגיל הזהב
להלן עוד כמה טיפים שיכולים למנוע צורך דחוף בטיפולי שיניים בגיל הזהב:
א. תזונה נכונה – בגיל הזהב חשוב מאוד לשמור על תזונה נכונה, על מנת לעזור לשיניים להתאושש. יש להפחית את הסוכר במאפים, ממרחים, משקאות וממתקים. רצוי לתת עדיפות למזון מגוון כגון פירות וירקות, בשר ודגים, קטניות, מוצרי חלב ולחם. ההמלצה היא לאכול בצורה מסודרת, ולהימנע מהפתעות לא נעימות.
ב. שיננית – רבים חוששים לפנות אל טיפולי שיניים בגיל הזהב, למרות שכל פגישה עם שיננית יכולה לשפר בצורה קיצונית את מצב הפה והחניכיים. תפקידה של שיננית הוא להדריך את המטופל בנוגע להיגיינת הפה, להפנות את תשומת ליבו לבעיות, ולסלק אבנית המצטברת על גבי השיניים. בקרה אחת לחצי שנה אמורה להספיק עבור בני גיל הזהב עם מצב שיניים סביר.
ג. פלואוריד – אפשר להשתמש בתכשירים שמטרתם חיזוק השן ומניעת עששת גם במהלך גיל הזהב. פלואוריד מצוי במי שתייה, בכדורים מיוחדים, וגם בנוזלי שטיפה ובמשחות שיניים מיוחדות. אפשר לברר לגבי רמת הפלואוריד במים באמצעות לשכות הבריאות, או פשוט להתייעץ עם רופא שיניים לפני שמחליפים הרגלים.
ד. בחירת טיפולי שיניים בגיל הזהב – לא חייבים לבצע את כל הטיפולים, כדי לשמור על השיניים. יש להכיר את ההבדלים בין רפואת שיניים משמרת, רפואה משקמת, טיפולי שורש, טיפולי חניכיים וכירורגיית פה ולסת.
לסיכום, גם בגיל הזהב כדאי ורצוי לשמור על שיניים בריאות מבלי להשתמש במערכת תותבות. הקפידו על הכללים הנכונים, ותיהנו מרמת חיים גבוהה לאורך זמן.