נזלת אלרגית הינה תופעה שאינה נעימה, אך אם זאת ישנם פתרונות רבים לתופעה זאת, כנסו לאתר בגילנו לקריאת הסיקור המלא
חלק גדול מהאוכלוסיה סובל כיום מבעיות של נזלת אלרגית. במאמר הבא נסביר על התופעה ונציג שיטות טיפול אפקטיביות
נזלת אלרגית מופיעה בעונות מעבר ובעיקר באביב וברוב המקרים היא אינה דורשת טיפול תרופתי אגרסיבי. מדובר על
מחלה דלקתית כרונית בדרכי הנשימה. הרפואה המודרנית אינה מגדירה
נזלת מן הסוג הזה בתור מחלה חמורה, ולכן היא נמנית עם קבוצת המחלות האלרגניות. יחד עם זאת, היחס אליה בתור סוג של אלרגיה אינו בא על חשבון חיפוש אחר פתרונות אפקטיביים.
מה גורם למחלה ולסימפטומים?
נזלת אלרגית באה לידי ביטוי בקרב רוב הסובלים מהמחלה בגירוי דלקתי של הקרומים הריריים במערכת הנשימה העליונה. בעיקר ניתן לראות את המאפיינים שלה בעיניים, באוזניים ובמערכת הסינוסים. מבוגרים או ילדים על רקע אוטופי נמצאים בקבוצת סיכון גבוהה יותר להימצאות הדלקת והחולים סובלים מרגישות יתר לאלרגנים נשימתיים. מבחינת גורמים, נהוג לציין את האלרגנים הנפוצים הבאים:
1. אבק וקרדית האבק
2. אבקני פרחים הנפוצים בתקופת האביב
3. עובש
4. פרוות בעלי חיים
אצל כל אדם עלולה הנזלת להופיע בצורה שונה ובדרגות אחרות של חומרה. האלרגנים הגורמים לנזלת נכנסים אל תעלות האף במהלך הנשימה והם אלו שיוצרים את התגובה. בנוסף, תגובה אלרגית עלולה לגרום התפתחות גודש ותסמינים מיידיים או מאוחרים.
כיצד מטפלים בבעיה?
הטיפול העיקרי נועד למנוע או להפחית את הסימפטומים הנגרמים על ידי האלרגיה. האפשרות הראשונה היא לתת תרופות אנטי-היסטמיניות, בעוד האפשרות השנייה היא להרחיק את החולה מהאלרגנים אליהם הוא מגלה רגישות. כיום אפשר גם לחסן את החולה נגד אלרגן מסוים באמצעות תמיסה מהולה בריכוז נמוך ולאחר מכן תמיסות שריכוזן עולה.
מבחינת טיפולים מקומיים, מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה או אנשי מקצוע לגבי המוצרים הבאים:
1. טיפות עיניים להקלת האודם
2. טיפות אף להקלת הנזלת
3. תרופות המבוססות על סטרואידים למניעת תגובת הנוגדנים
4. תרופות לעיכוב פליטת ההיסטמין אל הגוף
הקלה על התופעה
לא חייבים לגשת ישר אל טיפול תרופתי וניתן לנסות להקל על התופעה של נזלת אלרגית גם באמצעים קונבנציונאליים. בשלב הראשון רצוי לברר על פרוביוטיקה המכילה חיידקים ידידותיים. התפקיד של החיידקים הללו הוא לסייע לגוף בשמירה על איזון של מערכת העיכול ומערכת החיסון. במקביל, מומלץ להגביר צריכה של ויטמין C ולסייע לחיזוק המערכות השונות. גם צריכה של מזונות המכילים קוורצטין ובטא קרוטן ידועה בתור טיפול יעיל. המזונות העיקריים בהקשר הזה הם בצל סגול, ברוקולי וענבים אדומים.
מי שרוצה למנוע מראש תופעות חמורות של נזלת אלרגית מוזמן להקפיד על פעילות גופנית. פעילות כזו מסייעת לנקות את הגוף מרעלים, מקלה על תסמיני אלרגיה קיימים ומעודדת את מצב הרוח. במקרה הצורך ניתן לעבור אל טיפול תרופתי ולהשיג כדורים או סירופ להקלה על תסמינים ובעיקר לצורך התמודדות עם גודש בצינון, עיניים אדומות או סימפטומים מטרידים אחרים.