תרגילי כושר לבעיות אורטופדיה אצל מבוגרים – קראו על בעיות נפוצות כגון כאבי ברכיים וגב תחתון, וכיצד ניתן להקל על הכאבים באמצעות תרגילי כושר פשוטים שניתן לבצע בבית
לא מעט מבוגרים בגיל הזהב סובלים מבעיות אורטופדיה. בעיות מן הסוג הזה עלולות להיגרם כתוצאה משורה ארוכה של סיבות, אולם אפשר להתמודד איתן באמצעות תרגילים מומלצים
בעיות אורטופדיות בגיל הזהב באות לידי ביטוי בכאבי שלד ושריר. ברמה המעשית ניתן לחוש את תהליך ההזדקנות בכאבי גב, כאבי כתפיים וכאבי ברכיים או כפות רגליים. כאבים אלו פוגעים באיכות החיים של קשישים ונוטים להחמיר במידה והם לא מטופלים בצורה נכונה. הידע הרפואי העומד כיום לרשות קשישים וגם האמצעים הטכנולוגיים מאפשרים טיפול מוקדם בבעיות אורטופדיה אצל מבוגרים.
ראשית, כדאי להרגיע את הכאבים ולחזק את האיזורים הכואבים באמצעות ביצוע תרגילי כושר. בהמשך נציג את התרגילים הללו ונביא המלצות ליישומם, אולם חשוב להדגיש גם את החיוניות של תזונה נכונה. שילוב בין פעילויות כושר לבין תזונה משפר אצל בני גיל הזהב את הכוח הפיזי, את שיווי המשקל ואת הסיבולת. פעילות גופנית תורמת לבריאות ומונעת את רוב הבעיות האורטופדיות. מנגד, יש בעיות מסוימות שאיתן אסור לבצע כושר ובהן בעיקר מחלות לב וכלי דם.
כל התרגילים שעוזרים לבעיות הנפוצות
הנה כמה תרגילים שבהחלט יכולים לעזור במקרה של
בעיות אורטופדיות הנפוצות אצל בני גיל הזהב:
א. חיזוק הגב התחתון – יש לשבת על כיסא עם כרית תומכת בגב התחתון. לאחר מכן יש לנשוף היטב, לאסוף את שרירי הבטן פנימה ולהזדקף. מטרת התרגיל היא לחזק את הגב התחתון והוא מבוצע במשך 5 שניות וב-10 חזרות בלבד.
ב. שרירי הטרפז העליון – בעיות אורטופדיות בשרירי הכתפיים נמנעות עם תרגילי חיזוק ייעודיים. התרגיל המומלץ מתבצע בישיבה על כיסא עם משענות ידיים בלבד. יש לקום למצב של עמידה תוך דחיפת המשענות מטה והורדת הכתפיים, להקפיד על חזה בולט כלפי פנים ועל יישור של המרפקים. שהייה במצב הזה במשך מספר שניות תבטיח תוצאות אופטימאליות לאחר חזרה של 10 פעמים.
תרגיל נוסף למניעת כאבי כתף הוא החזקה בחפץ במשקל של עד 1 ק"ג, הטייה של הגב כלפי פנים והישענות עם היד השנייה במושב הכסא. בשלב הזה יש לטלטל את היד לכיוונים שונים יחד עם החפץ. תנועה תוך הרפיה של השרירים ושימוש במינימום אנרגיה תאפשר להגדיל את התנועות לאט ובזהירות.
ג. כאבי ברכיים – רוב התלונות של מבוגרים ובני גיל הזהב הן על כאבי ברכיים. את הכאבים הללו ניתן לצמצם באמצעות תרגילי ישיבה על כסא, יישור רגל אחת לפנים וכיפוף לאחור של כף הרגל. במקביל, יש לכווץ באופן סטטי את שריר הארבע ראשי למשך חמש שניות. מספר החזרות הרצויות הוא 10-15, בהתאם לתחושת הכאב האישית.
לסיכום, גם בעיות אורטופדיות אפשר למנוע באמצעות יישום תרגילים נכונים. תרגילים אלו מותאמים לבני גיל הזהב והם נותנים מענה על רוב הצרכים שלהם.