בגילאי הזהב ישנה חשיבות גדולה להתקנת לחצן מצוקה בהישג יד.
מבוגרים רבים שחיים לבדם בביתם, עלולים להיקלע לעתים למצב חירום של ממש. יש לזכור שעבור מבוגרים בגיל מתקדם, מצב של נפילה יכול להיות מצב קריטי שישפיע על כל גופם, והם זקוקים לטיפול רפואי דחוף. אולם מה הם יעשו אם הם לא מסוגלים להגיע אפילו למכשיר הטלפון שלהם? לכן, חשוב מאד להתקין לחצן מצוקה בביתו של אדם מבוגר, אשר יש חשש לכך שהוא נקלע למצב חירום רפואי מבלי שיש אדם נוסף בביתו. אז כיצד עובד לחצן המצוקה, וכיצד הוא יכול לסייע?
התכנון של הלחצן
1. לחצן כשעון יד - חשוב להבין שלא מדובר רק על לחצן מצוקה שמותקן בתוך הבית עצמו. אחרי הכל - אם האדם נופל באזור מסוים, מי יבטיח שיהיה לו לחצן בהישג יד? לכן, הדגמים החדשים מבוססים על לחצן מצוקה שמגיע בצורת שעון יד. כך, האדם עונד באופן תמידי את השעון והלחצן תמיד נמצא לצדו. גם במצבים של נפילה או של בעיה רפואית אחרת - אפשר ללחוץ בקלות על הלחצן שעל השעון, וכך נוצר קשר עם מוקד חירום.
2. יצירת קשר - לחצן מצוקה עובד כך שברגע שלוחצים עליו, נוצר קשר תקשורתי עם הגורם שנקבע. זה יכול להיות עם מוקד חירום ומצוקה שהוסמך לכך. אפשר לחבר את לחצן המצוקה גם לקווי הטלפון של קרובי משפחה שונים שיוכלו לקבל התראה מתאימה. בתוך ביתו של האדם המבוגר מותקנת מערכת שמאפשרת גם לדבר עם האדם ולשאול אותו שלומו.
3. איכון - מאחר שמדובר על לחצן שמבוסס על שעון יד, הוא כולל גם איכון שמבוסס על תקשורת של לווייני GPS. כך אפשר תמיד לאתר את מיקומו המדויק של האדם, בפרט אם הוא נמצא מחוץ לביתו, ולשלוח אליו עזרה וסיוע במידת הצורך.
לא לוקחים סיכונים לעולם
בעצם, בעזרת לחצן מצוקה אפשר להתכונן תמיד גם למצבים שנחשבים בעייתיים למדי. יש לזכור שאנשים מבוגרים יכולים לחוש חסרי אונים במצבים שונים, אך בעזרת לחצני המצוקה, אפשר לקבל סיוע מיידי, וכך לפתור את הבעיה כמה שיותר מהר, ולקבל את המענה הנדרש.