אין ספק שכאשר אדם מגיע לגיל מבוגר במיוחד, הוא לעתים נזקק לסיוע בפעולות שעד היום היו נחשבות קלות במיוחד
כך, אנשים רבים בגיל מתקדם מוצאים את עצמם זקוקים לסיוע בכדי להגיע ממקום למקום, להתקלח, להתלבש, לנקות צרכים, ועוד. מאחר שעבור אותם אנשים, גם לקום ולשבת מהווה פעולה קשה ומרוכבת מאד, עולה השאלה איך אפשר להקל גם עליהם את התהליך, וכמובן גם איך המטפלים באותם אנשים, יוכלו לעזור להם בצורה פשוטה ונוחה יותר. כיום, באמצעות מתקני הרמה איכותיים שמיעודים להרמה של בני אדם מבוגרים, אפשר לטפל בקשישים בצורה הרבה יותר טובה ונוחה לכל הצדדים, ומדובר על פיתוח מיוחד שראוי להכיר.
ממה המתקנים מורכבים?
- איך ההרמה מתבצעת? - מתקני הרמה בנויים כך שלרוב יש להם מעין ערסל מיוחד, אשר עליו מושיבים את האדם המבוגר. את הערסל אפשר להוריד או להעלות לכל גובה לאחר מכן. את המתקן עצמו אפשר לנייד למקומות שונים בתוך החדר, וכך מאפשרים לאדם המבוגר להגיע בקלות לכל מקום. הוא פשוט מורם ויושב על הערסל, וכך אפשר להוביל אותו בזהירות לחדר המקלחת, לשירותים, לכסא הגלגלים, וכיו"ב. כמובן שבצורה כזו, המטפל לא צריך להרים בעצמו את האדם המבוגר, כך שגם מבחינתו התהליך הוא פשוט יותר וקל יותר - וכולם כמובן מרוויחים מהתהליך הנ"ל.
- הרמה ידנית או חשמלית? - ברוב המקרים, מתקני הרמה יכולים כמובן מנגנון של הרמה חשמלית. מנגנון זה הוא שמאפשר הרמה פשוטה, מהירה ובטיחותית. עם זאת, בחלק מהמתקנים נוכל למצוא בנוסף (ולא במקום) גם מנגנון של הרמה ידני. מדוע? אם למשל יש לפתע בעיה במנגנון חשמלי של המתקן, אפשר להפעיל מעט כוח פיזי ואז לבצע הרמה ידנית .שימו לב שזה כמובן מנגנון גיבוי, ולא תחליף בלעדי.
- לבית או למקומות נוספים? - כדי לבחור מתקני הרמה הולמים, חשוב מאד שתשאלו את עצמכם היכן רוב הפעילות של הקשיש מתבצעת. אם מדובר על אדם מבוגר שכמעט ולא יוצא מהבית מסיבות שונות, אפשר לבחור גם מתקן גדול וכבד יחסית. לעומת זאת, אם מדובר על אדם שגם תרצו להעביר מעת לעת לכסא גלגלים, לצאת איתו החוצה, להביא אותו לטיפולים בבית חולים, לביקור אצל קרובי משפחה וכיו"ב - חובה לבחור מתקן הרמה שיהיה קל ומתקפל, ועם זאת עם יכולת הרמה טובה. מתקנים אלו אמנם יותר יקרים בשל המנגנון המיוחד שלהם, אבל יש להם כמובן יתרון חשוב.
- יכולת לנשיאת משקל - בבחירת מתקן ההרמה חשוב שלים לב גם למשקל המקסימלי. רוב המתקנים הסטנדרטים יכולים להרים אדם עד למשקל של 120 ק"ג. עם זאת, במקרה שבו האדם הקשיש הוא גם כבד משקל, כדאי לקנות מתקן הרמה שמתאים כמובן למצבו, וישנם כיום מתקנים להרמה של אנשים למשקל של 250 ק"ג ולעתים אף מעבר לכך.
לבחור במתקן ההולם
שימו לב שיש כמובן מגוון רחב יחסית של מתקני הרמה. חשוב שתבחרו במתקן הנכון שיותאם גם למטפל וגם לקשיש. כך הטיפול יהיה נוח יותר לכולם, והדבר יקל מאד על המבוגרים ועל המטפלים.