דיור מוגן מציע תנאים אופטימאליים עבור מבוגרים ובני גיל הזהב, אולם הוא בשום פנים אינו מונע את הצורך בשמירה על הפרטיות
גם לאחר שנים רבות של מגורים בדיור מוגן נדרשים הדיירים לבדוק כיצד מתבצעת הגנה על האינטרסים שלהם.
ראשית, עליהם לוודא שאין לאף אחד גישה לחדר או לאיזור המגורים האישי. עליהם להתעקש על כך ובמידת הצורך אפילו להחליף מפתח אחת לתקופה מסוימת. שנית, כדאי להביא בחשבון את הפרטיות במסמכים האישיים, במחשב ובאינטרנט.
גריסה, קודים וכספות: כך תשמרו על עצמכם
הנה כמה עצות שיכולות לעזור בשמירה על הפרטיות במהלך שהייה במוסדות דיור מוגן:
א. גריסת מסמכים – אין סיבה לצבור ולאגור מסמכים ישנים או רגישים. יש לבצע גריסת מסמכים מסודרת או להתייעץ עם חברים ובני משפחה לגבי העברתם להטמנה. גריסה מונעת את פיזור המסמכים בצורה לא מבוקרת והיא חוסכת פגיעה בפרטיות. מעבר לכך, ניתן להעביר מסמכים למיון ומיחזור אשפה ופסולת וכך גם לתרום לאיכות הסביבה.
ב. קוד אישי וססמאות – חשוב להשתמש בכמה שיותר אמצעים על מנת להגן על הפרטיות. אפשר לנעול את המחשב עם סיסמא ובשלב הראשון גם להתקין מנעול עם קוד למגירה האישית.
ג. כספת – מבוגרים המעוניינים לשמור על הפרטיות שלהם יכולים להשתמש בכספת ייעודית. את הכספת ניתן להתקין בתוך הארון, בקיר או בכל מקום אחר. יש מגוון כספות המיועדות לשימוש נוח ופשוט גם בקרב בני גיל הזהב וכדאי לנצל זאת.
לסיכום, מבוגרים בדיור מוגן זכאים לדיסקרטיות בדיוק כמו דיירים בכל מקום אחר. במוסדות דיור מוגן יש צוות עובדים גדול ומספר גבוה של מבקרים, אורחים ומשפחות הנחשפים למסמכים רגישים. כדאי להקדים תרופה למכה ולהשתמש בכל האמצעים הרלוונטיים והלגיטימיים לצורך שמירה על הפרטיות.