אנטי אייג'ינג מוגדר כסך כל האפשרויות העומדות בפנינו להפחתת נזקי הזמן בגופנו, כך שתהליך ההזדקנות הטבעי יואט בצורה משמעותית. אחת מהאפשרויות הללו היא תזונה נכונה אשר אף קלה מאוד ליישום. כיצד מיישמים אותה על הצד הטוב ביותר? הנה כמה דגשים:
בעולם האסתטיקה משמעות המונח
אנטי אייג'ינג הוא שמירה על חיות ובריאות עור הגוף לאורך זמן כך שנראה צעירים באופן מובהק מכפי גילנו. בעוד שניתן להשתמש בתכשירים מסוימים כדי לספק לעור את הנוטריאנטים שלהם הוא זקוק "מבחוץ", כל המחקרים מוכיחים כי תזונה נכונה היא הדרך הטובה והבריאה ביותר לעשות זאת ויש לה השפעות מדהימות על כלל מערכות הגוף ולא רק על העור. קיימים מספר מרכיבים שחשוב לצרוך במסגרת תזונה נכונה ובריאה:
נוגדי חמצון
עור גופנו סובל מנזקי רדיקלים חופשיים וגורמים מחמצנים אחרים באופן מתמיד. נזקי החמצון באים לידי ביטוי בקצב התחדשות עור מופחת, הופעת כתמים, הצטלקויות מיקרוסקופיות, קמטים, יובש ועוד. נוגדי החמצון מגיבים עם הגורמים המחמצנים ומנטרלים אותם. נוגדי חמצון נמצאים בשפע בפירות ובירקות צבעוניים ולכן מומלץ להרבות בהם ככל שניתן. יש לשים לב כי לפי ההמלצות, יש לצרוך מקסימום שלוש מנות פרי ביום. נוגדי חמצון מצויים גם בתה ירוק בשפע ושתייה מרובה שלו בהחלט מומלצת.
חומצה פולית וויטמין B12
בכל תא יש מרכיב גנטי אשר קרוי DNA. עם השנים נזקים שונים ל-DNA גורמים לליקויים בתפקוד התא עד שהוא מאבד מחיוניותו ומתפרק. ויטמין B12 וחומצה פולית ידועים כ-"מייצבי גרעין", כלומר, שומרים על התא מפני אותו אובדן חיוניות ומוות. במילים אחרות, ויטמינים אלו תורמים להתחדשות העור ומונעים את הזדקנותו בטרם עת. ויטמין B12 מצוי בשפע בבשר אדום, כבד, ביצים ודגים וחומצה פולית מצויה בריכוז גבוה בירקות ירוקים כגון פטרוזיליה, שמיר וכו' והם נחשבים כרכיבי אנטי אייג'ינג קלאסיים.
ויטמיני A, E ו- C
ויטמין A, הקרוי גם בשם רטינול, הינו חומר אשר ידוע במסיסותו בשומן ולכן מתרכז באופן טבעי בעור. מלבד היותו אנטיאוקסידנט מעולה, הוא גם ידוע כחומר אשר משפר את קצב התחדשות העור. ויטמין A מצוי בשפע בירקות כתומים ואדומים. ויטמין E אף הוא ויטמין מסיס שומן, אנטיאוקסידנט חזק ביותר ומייצב ממברנות. הוא פועל בשיתוף פעולה אשר מתגבר את ההשפעה האנטי-חימצונית יחד עם ויטמין C, ויטמין מסיס מים אשר לוכד כל רדיקל חופשי ומנטרלו תוך זמן קצר. ויטמין E מצוי בשפע בזרעי חמנייה ושקדים וויטמין C נמצא בריכוז גבוה בקיווי, פלפל אדום ופירות הדר. מוצרי אנטי אייג'ינג רבים כגון משחות וקרמים מכילים את הוויטמינים הללו בריכוז גבוה.
אומגה-3
חומצות השומן בגופנו משתתפות בתהליכים פיזיולוגיים רבים, בהם יצירת הורמונים, אגירה של אנרגיה, יצירת ממברנות התאים ועוד. מחקרים רבים קישרו בין ריכוז נמוך של אומגה-3 בדיאטה לבין הופעת מחלות כרוניות, כמו גם האצה של ההזדקנות העור. אומגה-3 נמצאת בריכוז גבוה בדגים אך גם בזרעי פשתן, צ'יה ואגוזי מלך.
החשיבות של תזונה לאנטי אייג'ינג
חשוב מאוד לצרוך תזונה מאוזנת ולהגביל את סך הקלוריות ליום לפי המלצת הדיאטנית שלכם. יש להמעיט בצריכת בשר אדום מעבר לקצובה היומית המומלצת ולהימנע ככל שניתן מצריכת מאכלים מטוגנים ומזונות מתועשים. כל אלו יאפשרו לכם לעזור לגופכם להיראות בריא וצעיר לגילכם - אנטי אייג'ינג במלוא מובן המילה.