במאמר שלפניכם נסביר על תשושי נפש ועל הדרך שבה בית אבות לתשושי נפש יכול לעזור למצבם. נוסיף ונדבר על הדרך הנכונה והקלה ביותר לבחירת בית אבות שכזה, עבור ילדים להורים שמעוניינים לעבור לאחד מבתי האבות הפזורים ברחבי הארץ. אנו מקווים שהמידע שנספק בכתבה זו יעזור לכם, ולאלו הקרובים לכם, לעשות את ההחלטה הנכונה בדבר המעבר למוסד רפואי בטוח ואיכותי שיכסה אתכם מכל הכיוונים.
מהם תשושי נפש?
תשושי נפש הוא מונח מקובל לאנשים הלוקים במחלה המשפיעה על התפקוד היומיומי שלהם. מחלות כמו אלצהיימר, דמנטיה ועוד. מחלות תשישות נפש נגרמות בדרך כלל בשל תפקוד לוקה בחסר של המוח. הן יופיעו אצל צעירים שהשתמשו בסמים בצורה שפגעה בתפקוד המוחי שלהם, או בקרב בני גיל הזהב שסובלים מהידרדרות טבעית במצב המוח ובמערכת העצבים של הגוף. ישנם בתי אבות לתשושי נפש המתמחים במחלות מסוגים מסוימים, בעוד בתי אבות אחרים מיועדים לתשושי נפש באופן כללי ואינם מתמחים במחלה כזו או אחרת. אבחון תשושי נפש נעשה באמצעות פסיכוגריאטר המתמחה באבחון מחלות הפוגעות בתפקוד היומיומי, פיזי ונפשי. ישנן דרכים רבות הכוללות מבחנים ושאילת שאלות לזיהוי התופעה בקרב מבוגרים. מחלות תשישות נפש הן בלתי הפיכות, ולכן ההתערבות הרפואית היחידה שיכולה להתבצע היא טיפול והגנה מרביים על המטופל. זיהוי נכון ומוקדם של המחלה יאפשר למטופל לסיים את חייו בכבוד עד כמה שניתן.
כיצד בית אבות לתשושי נפש יכול לעזור?
בכל
בית אבות לתשושי נפש שמספק שירותים מקצועיים ואיכותיים תוכלו למצוא את כל התנאים לחיים בכבוד ובמרב הנוחות עבור תשושי הנפש שבהם בית האבות בא לטפל. הצוות המקצועי מורכב מאחיות, אנשי רפואה מתקדמת ואנשי סגל רפואי אחרים שעוסקים במשך 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע בבריאותם, ביטחונם ורגיעתם של המטופלים. בגלל ההשגחה הצמודה והטיפול המיוחד שתשושי נפש זקוקים להם, הסגל הרפואי דואג לקרבה גבוהה של אנשי הצוות הנדרשים לביצוע המטלות היומיומיות הנדרשות לשמירה על המטופלים בבית האבות. כמובן שבמתקן רפואי כזה תוכלו למצוא את כל המכשירים, החדרים, השירותים והנוחיות הנחוצים לאנשים השוהים במקום.
טיפים לבחירת בתי אבות
אם אתם עוזרים להוריכם להירשם לבית אבות שייטיב עימם, בוודאי תרצו שהם יעברו למקום שנמצא בקרבתכם, על מנת שתוכלו לעזור להוריכם, לטפל בהם ולבוא לבקרם מפעם לפעם. נסו לאתר את בתי האבות שאתם סומכים עליהם בקרבת מגוריכם הקרובה, וצאו יחד עם הוריכם לביקורי יום ולילה בכל אחד מהמוסדות. אם לאלו מביניכם שהולכים לשהות במקום יש הנחיות רפואיות מיוחדות, הגבלות או דרישות יוצאות מן הכלל, יש להביאן עמכם אל הפגישה עם אנשי הסגל הרפואי בעת הביקור במקום. שוחחו עם הרופא המטפל ועם העובדים של המקום, ונסו להבין את הרגשת השוהים במקום.