תהליך ההתאמה של מכשיר שמיעה קובע באופן ישיר את איכות החיים עבור מבוגרים, קשישים ובני גיל הזהב.
מכשיר שמיעה מציע שורה ארוכה של יתרונות והוא עולה בקנה אחד עם תוחלת החיים העולה מדי שנה. מעבר לכך, כיום ניתן לקבל השתתפות מצד קופות החולים עבור רכישה של מכשיר שמיעה. הדבר החשוב הוא להקפיד על התאמה שלו לצרכי הקשישים ועל בחירה נכונה של אמצעים ואביזרים תומכים.
אלו השלבים עבור התאמת מכשיר שמיעה לצרכים שלנו:
א. בדיקת שמיעה – קלינאי תקשורת מבצע בדיקת שמיעה עבור קשישים ומספק את הפרטים הבסיסיים להתאמת המכשיר. בדיקת השמיעה מתבצעת גם לצרכים קליניים ואבחנתיים וגם לצורך זיהוי המאפיינים הייחודיים של מכשירי שמיעה דיגיטליים משוכללים.
ב. מבנה האוזניים ותעלת האוזן – הדגש העיקרי הוא על התאמת מכשיר שמיעה למבנה האוזניים והתעלות. במקביל, ניתן לבדוק את הצרכים השמיעתיים היום יומיים של הקשישים. בהיבט הזה נבדקים סוגי הפעילויות והסביבות השמיעתיות.
ג. יכולת מוטורית והראיה מקרוב – לא רבים יודעים שקיים קשר בין מכשיר השמיעה לבין היכולת המוטורית והראיה מקרוב של מבוגרים, קשישים ובני גיל הזהב. היכולת המוטורית והראיה מקרוב משפיעים על גודלו ועל צורתו של המכשיר.
ד. מידות – בשלב האחרון של תהליך התאמת המכשיר נלקחות מידות. לצורך איסוף המידות ממלאים את האוזניים בחומר על בסיס סיליקון, המתקשה בתוך מספר דקות ומשמש בתור בסיס לבניית גוף המכשיר כולו או האוזניה.
מה הקשר בין התאמת מכשיר שמיעה לבין התקציב?
יש מגוון רחב של מכשירי שמיעה המיועדים עבור בני גיל הזהב. אחת המטרות של תהליך התאמת המכשיר הוא למנוע הוצאות מיותרות. אפשר לבחור מכשיר שמיעה בתקציב המתאים לרמת ההכנסה הפנויה של הקשישים. בנוסף, כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע לגבי מכשירי שמיעה שעליהם יש השתתפות מצד קופות החולים, המוסד לביטוח לאומי וכן הלאה.
לסיכום, התאמת מכשיר שמיעה לצרכים שלנו מתבצעת לאחר בדיקת שמיעה, בדיקת מבנה האוזניים ותעלת האוזן, בדיקת היכולת המוטורית והראיה מקרוב ואיסוף מידות לצורך קביעת התקציב ורמת ההוצאה.