מטפלת סיעודית היא מטפלת שמסייעת לאדם שנמצא במצב שבו קשה לו לבצע פעולות שגרתיות הנדרשות לצורך התפקוד ביום-יום, כמו להתקלח, לאכול, להתלבש ועוד. תשובות לשאלות כמו באיזה גיל זה קורה, למי מגיעה קצבה לטובת העניין מהמוסד לביטוח לאומי ועוד – תוכלו למצוא במאמר שלפניכם.
מהי מטפלת סיעודית?
אישה שמגיעה מדי יום לביתו של האדם המבוגר (פרט לסופי שבוע ולחגים ובהתאם לשעות הטיפול שנקבעו על ידי המוסד לביטוח לאומי), ומסייעת לו לבצע את כל פעולות היום יום, כמו להתקלח, להתלבש ולאכול. בנוסף יוצאת המטפלת עם הקשיש לטיול בחוץ על מנת לשאוף אוויר ולראות עולם, מלווה אותו לסידורים שונים והרבה פעמים משמשת גם כאשת החברה שלו, בעיקר כשמדובר באדם בודד.
מי מוגדר כקשיש סיעודי?
אדם מבוגר שהגיע לגיל פרישה, ונמצא אחרי מחלה, נפילה או ניתוח או שהגיע למצב סיעודי כתוצאה מגילו המבוגר, ומתקשה לבצע את אותן פעולות היום-יום הבסיסיות שהוזכרו לעיל. בעזרתה של
מטפלת סיעודית הם יכולים להמשיך לבצע אותן, ולהמשיך את חייהם בכבוד לו הם ראויים.
איך מקבלים מטפלת סיעודית?
על מנת לקבל את שירותיה של מטפלת סיעודית, צריך הקשיש לעבור מבדק תלות מטעם המוסד לביטוח לאומי. המבדק הזה כולל הגעה של מעריך מטעם המוסד, אשר מגיע לשאול שאלות ולראות את הקשיש בתפקודו הרגיל. אם המעריך מחליט שהקשיש אכן צריך עזרה בביצוע פעולות יומיומיות, הוא מגדיר אותו כסיעודי והקשיש מקבל אישור לקבלת שירותי סיעוד, על פי חוק הסיעוד של הביטוח הלאומי.
ומה עושים עם האישור?
עם האישור הזה אפשר לפנות לחברות פרטיות המציעות שירותי השמה של מטפלות סיעודיות, ולשכור את שירותיה של מטפלת סיעודית מתאימה. על מנת להגדיל את הסיכוי להתאמה מדויקת, חשוב לשכור את שירותיה של מטפלת שדוברת את השפה שהקשיש מדבר, שיודעת בדיוק את תפקידה ומוכנה לבצע אותו במלואו ושיש לה כימיה עם הקשיש בו היא עתידה לטפל.
אל תתפשרו
כדי שזה יקרה חשוב לעבוד רק עם חברה בעלת ניסיון רב שנים בתחום, אשר מבצעת סינון מדוקדק של המטפלות שהיא מכניסה למאגר שלה, ושיש לה פרופיל מפורט על כל אחת. כמו כן חשוב לוודא שבמקרה שאין התאמה בין המטפלת לקשיש – יש אפשרות לבקש מטפלת סיעודית אחרת, ואין מחויבות להמשיך לקבל את שירותיה של הנוכחית.
חשוב לזכור
על מנת שההעסקה של מטפלת סיעודית תתבצע על הצד הטוב ביותר, יש לדאוג אמנם לכך שהיא תוכל לסייע לקשיש ולאפשר לו לבצע את פעולות היום-יום, אולם יש להתחשב גם בצרכיה ולדאוג שהיא תקבל את כל הזכויות שמגיעות לה, כמו יום מנוחה, ימי מחלה, חופשות חגים ועוד – על פי הסכם העבודה שנחתם עם חברת ההשמה.
אז באיזה גיל מומלץ להעסיק מטפלת סיעודית? אחרי גיל הפרישה, רק במקרים בהם באמת קשה עד בלתי אפשרי לבצע פעולות יומיומיות, ורק באמצעות חברה אמינה. רק בריאות ובהצלחה.