בחודש מאי (2015) יצא לדרכו החלק האוטומטי של רפורמת השוק הסיטונאי או כפי שהיא ידועה בקרב הציבור הרחב, "רפורמת הפס הרחב", שנועדה לפתוח לתחרות את שוק התקשורת האינטרנטית, כפי שבעבר נעשה בשוק הסלולר. התקווה הגדולה של הוגי התכנית היא שהצרכנים יוכלו בשעה טובה לשלם פחות עבור אותו מוצר בדיוק.
באופן נקודתי וממוקד, הרפורמה מאפשרת ללקוחות לרכוש אספקת אינטרנט ותשתית אינטרנט מספקית האינטרנט בלבד. מאחורי הקלעים, הספקית רוכשת מבזק את התשתית (קרי את קו האינטרנט לבית הלקוח) במחיר מפוקח ומוזל של כ-50 שקלים לחודש וכך מתאפשרת הוזלה משמעותית של התעריפים לצרכן בכל החבילות החדשות.
בין החודשים פברואר ומאי, הרפורמה היתה מצויה עדיין בשלבי ניסוי, כך שכל מעבר של לקוח לחיבור לפי המודל החדש, בוצע באופן ידני אצל הספקית שקלטה את הלקוח, ודרש בהתאם טיפול של נציג בזק. בהתאם לזאת, המעברים בוצעו באיטיות רבה והתור התארך כך שערב כניסת השלב האוטומטי לפעולה,
הצטבר בחברת בזק תור בן 13,000 לקוחות. לכן נספק לכם כאן כמה טיפים חשובים לגבי השוואת מחירי
ספק אינטרנט – כך שתוכלו ללמוד מתי מחיר זול עלול להפוך ליקר.
כיצד מתבצע המעבר?
לאחר שבוחרים את הספקית שאליה אתם מעוניינים להעביר את חשבון האינטרנט שלכם, עליכם ליצור עמה קשר, בין אם דרך הטלפון ובין אם דרך האתר, וההעברה תבוצע באופן אוטומטי.
במרבית המקרים תתבקשו לשלם 10 שקלים מדי חודש עבור ראוטר חדש מהספקית. היו ערים לכך. במקרים אלו עליכם להחזיר את הראוטר שקיבלתם מבזק וזאת על מנת שלא תהיו מחויבים לשלם את מחירו המלא. אם יש לכם בנוסף קו לשיחות טלפון, דעו כי באפשרותכם לעבור למתחרות או להישאר עם בזק, אך בכל מקרה המספר שלכם יישמר. אל דאגה.
נקודות שחשוב לדעת
1. הדבר החשוב ביותר שיש להבין זה שלא כל הנוצץ זהב הוא. הכוונה היא לכך שלפני שמסתערים על הספקית הראשונה שמציעה את המחיר האטרקטיבי ביותר, חשוב ראשית לערוך סקר מחירים יסודי ולערוך השוואת מחירי ספק אינטרנט כהלכה.
2. היזהרו מ"מבצעים של הרגע האחרון" או מ"מבצעים שעוד רגע נגמרים וחבל לפספס". תחת זאת קחו את הזמן, שיקלו את כל ההצעות בכובד ראש והימנעו מקבלת החלטות תחת לחץ.
3. מומלץ להיעזר באתרי אינטרנט ייעודיים המספקים נתונים בנוגע למחירים שמציעות החברות השונות. באופן זה, באפשרותכם ליהנות מרשימה מפורטת של מחירים מבלי ללכת שולל אחרי הצעות מפתות.
4. במקרים מסוימים, החבילה המוצעת זולה במיוחד, אך אחת לתקופה מסוימת יש לחדש אותה, כאשר עלות החידוש גבוהה במיוחד. אי לכך, חשוב לקרוא את כל האותיות הקטנות של ההסכם וכן מומלץ לתת לאדם נוסף לקרוא את ההסכם, על מנת להיות בטוחים שאי שם בין הסעיפים לא מסתתרת עוד הוצאה של כמה עשרות, שלא לומר מאות, שקלים חדשים.