בגיל מבוגר הגוף נעשה רגיש יותר לוירוסים מסוגים שונים, חיידקים ומחלות. אחת התופעות אשר עשויות לקרות בגיל זה, ומחייבות טיפול מידי, היא היווצרות של גידולים בגרון. גידולים יכולים להיות הן שפירים והן ממאירים, ולכן באם קיים חשד להימצאותם יש לגשת לבדיקת רופא מומחה במהירות האפשרית. על מנת לדעת באם גידול בגרון מחייב טיפול ואיזה סוג טיפול, לרוב ישלח המטופל לעבור בדיקת ביופסיה.
היווצרות גידולים בגרון
גידולים בגרון לרוב מופיעים על מיתרי הקול. אחד התסמינים הנפוצים לנושא הינה צרידות אשר נמשכת לאורך כמה שבועות. כמו כן סובלים אנשים אשר להם יש גידולים במיתרי הקול מקושי באכילה ובליעה. עם התפתחות הגידול עשויה להופיע תחושת גודש בגרון. כמו כן יוצר גידול באזור הגרון על היווצרות ריח רע מהפה. גידול מסוג זה גורם לסובלים ממנו לאבדן משקל, הפרעות שינה ולצפצופים המופיעים בזמן הנשימה.
גורמי סיכון
אנשים אשר נוטים לסבול מגידולים באזור זה לרוב יהיו אנשים אשר צורכים אלכוהול ברמה מופרזת, מעשנים סיגריות, אנשים מבוגרים ואנשים אשר לקו בוירוס מסוג פפילומה. חשוב לדעת כי התסמינים שהוזכרו אינם דווקא מעידים על גידולים באזור הגרון, ובהחלט יתכן שתסמינים אלו מעידים על דלקת גרון. יש לשים לב למשך הופעת התסמינים השונים. אם התסמינים אינם חולים לאחר ארבע שבועות, יתכן ויש צורך לבדיקת ביופסיה.
אבחון סרטן בגרון
אם קיים חשד להמצאות של גידולים יש לגשת קודם כל לבדיקה אצל רופא המשפחה. באם הרופא ימצא כי קיים סיכון להמצאות גידולים, יפנה הוא את המטופל להמשך בדיקות אצל מומחה אף אוזן גרון. רופא זה יבצע בדיקה באמצעות ציוד בסיסי ויבחן את מצב הגרון והבלוטות המצויות בצוואר על ידי מישושן. אם בדיקה זו תראה תוצאות המצריכות המשך בדיקות, ישלח המטופל לבדיקת ביופסיה. במסגרת בדיקה זו תילקח דגימה מרקמת הגידול ותשלח לעבדה.
אפשרויות טיפול
במידה ותוצאות הביופסיה יהיו חיוביות, יינתן טיפול מתאים. לעיתים הטיפול יהיה כרוך בהקרנות או באמצעות ניתוח לכריתת הגידול. כאשר מדובר על גידול במצב יחסית התחלתי, קיימת אפשרות טיפול בעזרת לייזר.