זוגיות המבוססת על חברות, דאגה הדדית, רומנטיקה ואהבה חשובה בכל גיל. לרוב, קשר של נישואין כולל בתוכו שותפות ברכוש. בגיל השלישי, לא תמיד אנו מעוניינים שתיווצר שותפות ברכוש ולכן יכולות לעלות בעיות שונות בנושא זה.
חילוקי דעות בסיום השותפות
לעיתים קורה שהקשר אינו מצליח והעל הזוג לפרק את החבילה. כשהשותפות מסתיימת, נוצר קושי לבצע את הפרדת הרכוש. במצב שבו לאחד מבני הזוג הייתה בבעלותו דירה, או נכס אחר בעל ערך גבוה, כשהשותפות נפסקת, יכולות לעלות טענות שונות שחלקן טענות סרק. טענות העלולות להיאמר: ייטען אולי, שניתנו כספים אחד לשני, וכעת, מגיע החזר, או שהובטחו זכויות על הנכס אחד לשני, או שתידרש התחשבנות על תקופת המגורים המשותפת בדירה.
סכסוך שייגרר לבית המשפט
את הקושי מפירוק השותפות, אפשר לפשט ולהתיר. ובמידה ולא תהיה הצלחה, ובהעדר הסכם ממון חתום, אפשר להגיע על ידי בן/בת הזוג לבית המשפט. במקרה זה נזדקק לעורך דין מכיוון שהחשיפה לתהליך מתיש ופוגעני, ואין לדעת מה תהיה התוצאה שלו. בהחלט יכול להיות מצב של הפסד ממון, לעתים משמעותי. הסכם ממון שמומלץ לעשות מראש, ימנע את האפשרות הזאת.
מוטיבציה של ילדי בן / בת הזוג שלכם
ובכן, בהעדר הסכם ממון, יכול להיות שהמוטיבציה לטעון לזכויות ברכוש, תבוא דווקא מצד ילדי בן/ בת הזוג, שהם יהיו הכוח המניע דרישות וטענות לגבי הרכוש. לכן, נוכל למצוא את עצמנו במאבקי רכוש לאו דווקא עם בן / בת הזוג, אלא עם הילדים שלהם.
ניצול חוסר הערנות
בגיל השלישי, מידת הערנות קטנה יותר. החושים שלנו, פחות מחודדים. בהיסח דעת, לא ניתן לדעת מתי החתימו אתכם על מסמכים הנוגעים לרכושכם, ולפיהם, הענקתם אותם במתנה לבן זוגכם. או חתמתם שאתם חייבים כסף. וכשנגיע לרגע, יהיה מאוחר. הדרך היחידה למנוע את האפשרות הזו, של החתמתכם החפוזה, היא שיהיה הסכם ממון ברור, ושבו ייקבע, בין השאר, כי כל חתימה שתהיה נוגדת את ההסדרים שבהסכם הממון, איננה תקפה, אם לא אושרה על ידי נוטריון, או כל הסדר אחר שיוסדר בהסכם הממון.
עריכת הסכם ממון – מתוך התחשבות ברצון ובאינטרס הילדים
גם אם אתם אינכם מעוניינים לעשות הסכם ממון, הילדים שלכם, יהיו שמחים לדעת שעשיתם הסכם כזה. יכול להיות שהם חוששים מהאפשרויות שיכולות לבוא כי גם הם יכולים להיפגע מכך וכן כיוון שהם דואגים לכם. האם לא יהיה זה מתחשב כלפיהם, אם תפתיעו אותם, ותספרו להם, שגם כדי לשמור עליהם, על הרכוש שיוותר- עבורם, ערכתם הסכם ממון? המסמכים ישיגו גם את המטרה הנפלאה הזו כלפי ילדיכם, שאין ממה לחשוש מהנישואים השניים. וכמובן, אין ממה לחשוש מבן / בת זוגכם החדשים.