הלבנת שיניים הוא טיפול מהיר שבכל גיל רוצים בו על מנת לקבל שיניים צחורות, לבנות ובעיקר יפות - גם אצל מבוגרים. בקרב גיל הזהב עולה הביקוש לטיפול אסתטי זה, כי השיניים בגיל הזה הן כבר לא כמו שהיו פעם. הכירו את כל המידע הנדרש בקצרה אודות הלבנת שיניים בגיל מבוגר.
לא מעט אנשים מבוגרים בגיל הזהב, מתלבטים האם לבצע טיפולי שיניים שונים, שכן לעיתים קרובות טיפולים אלו יכולים להשפיע על היכולת שלהם לתפקד באופן רגיל. לעיתים אין להם ברירה אלא לבצע את הטיפולים האלה אחרת הם לא יוכלו להשתמש בשיניים בצורה רגילה. בין הטיפולים שהם מתלבטים לגביהם אפשר למצוא גם טיפול כגון, הלבנת שיניים.
הלבנת שיניים - טיפול אסתטי מבוקש גם בגיל הזהב
טיפול הלבנת שיניים הפך בשנים האחרונות לטיפול מאוד פופולארי בקרב קהלים רבים, זאת בזכות העובדה שניתן לבצע את הטיפול בבית באופן עצמאי באמצעות חומרים מלבינים שונים, וכן באמצעות טיפול אצל רופאי שיניים שמתמחים בין היתר בטיפול הלבנה. טיפול זה מתבצע לרוב בלייזר ואפשר לבצע אותו במספר מפגשים בודדים.
מטרת הטיפול אצל מבוגרים
טיפול הלבנת שיניים נועד להסיר מהשיניים כתמים שהתקבעו עליהם במשך הזמן, בין היתר מדובר על כתמים שנוצרו כתוצאה מצריכת קפה, כתמי מזון, כתמי ניקוטין וכן כתמים שנוצרו כתוצאה מתנאים סביבתיים שונים. טיפול לייזר מתבצע אחרי טיפול אצל שיננית, ובמהלכו מוסרים כל הכתמים והשיניים עוברות הלבנה אשר הופכות את השיניים למבריקות ונקיות.
מי יכול לעשות הלבנת שיניים?
כעת עולה השאלה, מתי אנשים מבוגרים, בני גיל הזהב יכולים לבצע את הטיפול. ברור לחלוטין שלא כל אחד יכול לבצע אותו, מאחר ולא בכל מצב בריאותי ניתן לבצע טיפול שכזה. ההחלטה האם ניתן לבצע את הטיפול או לא, נמצאת בידיי רופא שיניים אשר יקבע האם המטופל יכול לעבור אותו או שמה עדיף שיוותר עליו.
מתי ניתן לבצע את הטיפול?
טיפול הלבנת שיניים ניתן לבצע במקרים שמדובר בשיניים טבעיות, בריאות, אשר יש להן כתמים שונים שאפשר להסיר באמצעות טיפול הלבנה. ברור לכל, שטיפול הלבנת שיניים, אפשר במידה ומדובר בשיניים אמיתיות ולא תותבות. במקרה כזה טיפול ניקוי השיניים יתבצע באופן אחר לגמרי. לכן מטופלים שיש להם שיניים תותבות או גשרים מיוחדים של שיניים לא טבעיות, לא יוכלו ולא יצטרכו לעבור טיפול הלבנת שיניים. טיפול הלבנת שיניים גם לא יכול להתבצע על גבי כתרים וסתימות ולכן אם יש צורך לעבור טיפול שכזה, צריך לחשוב קודם לכן, האם לעבור טיפול הלבנה או שמא לוותר עליו שכן אין צורך לבצע אותו במקום בו יש סתימות וכתרים. כמו כן, מי שיש לו מחלות מסוימות, מחלות לב, סכרת ומחלות אחרות, יצטרכו לעבור בדיקות לפני שיוחלט האם יוכלו לעבור את הטיפול או לא.
התייעצו עם הרופא המטפל
במקרה ומדובר במטופל המתמודד עם בעיות שיניים שונות, כולל בעיות כרוניות של מחלות בחניכיים, הרופא יבחן האם הוא יכול לעבור את הטיפול או שמא עדיף לו לעבור טיפולי שיניים אחרים קודם לכן, טיפולים שיחזקו אותן ויאפשרו לו ליהנות מתפקוד מלא בשיניים. בכל מקרה, אם הרופא יחליט לבצע טיפול הלבנת שיניים, אז המטופל ייהנה משיניים בתפקוד מלא, וגם משיניים מבריקות ולבנות, שיעניקו לו חיוך מלא ומבריק.