לגוף מנגנון יעיל להתמודדות עם ערכי סוכר גבוהים, והוא יודע להכניס את הסוכר מהדם אל תאי הגוף בעת הצורך. את התהליך מתחיל ההורמון אינסולין, אשר מופרש מהלבלב בעת עליית הערכים בדם. אך לחולי סוכרת בעיה בייצור או קליטת האינסולין, והגוף שלהם אינו יודע להתמודד עם הערכים הגבוהים.
ישנם שני סוגים עיקריים של סוכרת
דבר יכול להיגרם משתי בעיות עיקריות אשר מבדילות בין שני סוגים. סוכרת מסוג 1 הינה קשורה לחוסר בהורמון האינסולין. חוסר זה נגרם בשל נזק בתאי בטא בלבל אשר אחראיים על הפרשת האינסולין, ולרוב הוא מופיע כבר בגיל הנעורים, דבר אשר הקנה למחלה מסוג זה גם את השם "סוכרת נעורים". סוכרת מסוג 2 עלולה להופיע בכל גיל, אמנם היא נוטה להופיע יותר במחצית השנייה של החיים, כאשר במקרה זה ישנה בעיה בקליטת האינסולין על ידי תאי הגוף. נקראת גם "סוכרת שאינה תלויה באינסולין" היות וישנו ייצור תקין של אינסולין בגוף, אך אין קליטה תקינה שלו בתאים. סוג זה מחמיר עם השנים, ולכן אנו רואים יותר אנשים בגיל השלישי אשר סובלים ממנו.
גורמים שונים עלולים לגרום להתפתחות המחלה
כאשר מכירים את הגורמים המובילים להתפתחות סוכרת, קל יותר להימנע מהם ולעצור את התקדמות המחלה או התפתחותה כלל. במקרה של סוכרת מסוג 1, אין הרבה אשר ניתן לעשות היות ומדובר במחלה אוטואימונית בה הגוף תוקף את עצמו. למרות האמור, חשוב לדעת שמחלות דלקתיות מסוימות, צריכת חלב כאשר ישנה רגישות אליו וכן נטייה תורשתית מעלים משמעותית את הסיכוי לחלות בסוכרת מסוג זה. סוכרת מסוג 2, לעומת זאת, ניתנת למניעה היות והיא מושפעת מנטייה גנית אך גם מהרגלי אורח חיים שונים כגון משקל עודף, עישון, אי ביצוע פעילות גופנית ואכילה לא מאוזנת במשך זמן רב.
מחלה המשפיעה רבות על חיי היומיום של הסובלים ממנה
המחלה דורשת מהחולים בה לשנות באופן משמעותי את אורח חייהם, ולהקפיד על כל דבר שהם אוכלים תוך נטילת תרופות באופן קבוע למדי. כמו כן, ישנן תופעות לוואי קשות ביותר של המחלה כגון ירידה במשקל, תחושה מתמדת של יובש בפה, חולשה רבה, הפרעות תחושה בגפיים וכן הופעת פצעים בגפיים אשר אינם מתאחים לאורך זמן. בגיל השלישי תופעות אלו הופכות לחמורות אף יותר.
דרכים בהן ניתן להקל על ההתמודדות עם המחלה
כיום ניתן לטפל במחלת הסוכרת, גם בגיל השלישי, בצורה משמעותית למדי. ראשית, ישנם טיפולים תרופתיים טובים ביותר המאפשרים לחולים במחלה לנהל אורח חיים רגיל ככל האפשר. כמו כן, דיאטה וספורט מסייעים רבות לשיפור מצב המחלה וקליטת האינסולין על ידי תאי הגוף. לאלו הסובלים מפצעים וכאבים בגפיים, ניתן להקל על הכאב ותהליך הריפוי
בעזרת מדרסים, אשר מפחיתים את העומס על הרגליים, מפחיתים את החום באזור זה של הגוף ומשפרים את התחושה הכללית.