החורף הוא העונה שבה אנו צריכים לנקוט מספר אמצעי זהירות ולשמור על היום יום עד כמה שניתן למרות הטמפרטורות הנמוכות. במאמר הנ"ל ניתן לכם טיפים לשמירה על בריאותכם בחורף.
לעתים נדמה שכלל האנשים בארץ מתחלקים לשני סוגים: יש את אלו שאוהבים חורף, ויש את אלו ששונאים אותו. החורף מביא עמו הרבה דברים מבורכים כמו גשמים שמפרים את השממה, הירוק צומח והמדינה נצבעת צבעי ירוק ואפילו לבן בימים קרים מאוד. אך החסרונות שמביא עמו החורף הם וירוסים שמטיילים להם באוויר, אי רצון לצאת מהבית וקור אימתני שמגיע עד העצמות. אמנם אנשים נהיים חולים גם ממזגן מיצובישי או טיול לילי במדבר ולאו דווקא בחורף.
איך לשמור על בריאות בחורף?
- ראשית, צאו מהבית. קור וגשם הם אמנם פלאי טבע שאנו קצת פחות אוהבים אך הם לא סיבה להיתקע בבית. להיתקע בבית הורס את הבריאות, גם לילדים קטנים, מתבגרים וגם לגיל השלישי. כמובן שלא מומלץ לצאת בסופת שלגים או ברקים אך לא כדאי לבטל על פעילות ולהגביל את עצמנו בגלל כל טיפה שנופלת מהשמיים. עולמנו המפותח והמתקדם מכיל מעילים וז'קטים שנועדו לימים קרים, תחשבו על עובדה זו בפעם הבאה שאתם מתרצים את ההברזה מהמפגש עם החברים בגלל שקר לטובת התכרבלות בספה.
- שטפו היטב את הידיים והימנעו לגעת איתם בפנים ובטח שלא בפה. אחת הסיבות לחולי היא העברת וירוסים בין אנשים. מחלות טיפתיות שונות מועברות באמצעות התעטשות או לחיצת ידיים אך יכולות לעבור גם דרך כסף או טלפון נייד. החיידקים והווירוסים נמצאים על פני כל שטח שיאפשר להם לחיות פרק זמן קצר וברגע שהם יפגשו את הריריות שלנו אתם תתחילו להתעטש, להתנזל ואז כל המצב רוח ייפול לרצפה. שמרו על היגיינה, רחצו ידיים היטב לאחר שיצאתם מהשירותים, לפני מגע עם אוכל או התעסקות עם אזור הפנים.
- נסו שלא להתקרר: כל הזמן אנו שומעים את המונח "להתקרר". מה זה אומר? שינוי טמפרטורות יכול להיות קטלני לא רק בגיל השלישי אלא בכל גיל. שינוי טמפרטורות יכול לקרות בגלל שימוש במזגן מיצובישי או כשאתם יוצאים ממקלחת. הגוף שלכם יגיב בנזלת חריפה ואפילו בעליית חום הגוף וחולי בהמשך כשלא תתלבשו בהתאם. מה ניתן לעשות? כשאתם יוצאים ממקלחת, התלבשו היטב, ואל תספרו לעצמכם שאתם רק מסדרים את החדר כמה דקות והוא מים והכל יהיה בסדר. תלבשו גופיה, חלוק, תשמרו על הטמפרטורה והיא תשמור עליכם.
הכי חשוב: תיזהרו מחולים
אמנם אנשים חולים יכולים להיות האנשים הכי קרובים אלינו ואהובים עלינו אך בעת חולי מומלץ לשמור מרחק. במידה ואדם יודע שתקף אותו וירוס והוא מרגיש מאוד חלש ולעתים אפילו מאובחן על ידי רופא, כדאי לקחת הפסקה למשך יום או יומיים עד שסימני המחלה יפחתו. אמנם ביקור חולים הוא דבר מבורך אך לא תרצו לגלות שנזלת ובחילות תוקפות אתכן לאחר מכן.