ילד חדש משנה את חייהם של הוריו מן הקצה אל הקצה. זוגות רבים מעוניינים להוליד ילד ראשון או ילד נוסף בשלב מאוחר יחסית של חייהם המשותפים. מה עושים במקרה זה?
מה הם טיפולי פוריות
טיפולי פוריות הינם טיפולים הנערכים במערכת הרבייה של האישה, על מנת להבטיח את התעברותה ולאפשר את לידת ילדיה. תהליכי הפוריות כוללים בדיקה גניקולוגי, טיפול הורמונאלי להגברת הפרשת זקיקי ביציות, הפריה מלאכותית של הביציות בגוף המטופלת או מחוצה לו, והעברתן אל רחם האישה במקרה בו נעשתה הפריה חוץ גופית. בסיום ההליך מחכים לקליטת העובר, ובמידת הצורך מבצעים אותו פעם נוספת. ניתן להשתמש בטיפולי הפוריות על מנת להקפיא ביציות של נשים צעירות לשימוש עתידי. במאמר הבא נפרט את כל מה שרציתם לדעת אודות טיפולי פוריות בגיל השלישי.
כל מה שרציתם לדעת על טיפולי פוריות בגיל השלישי
- סיכויי הצלחת ההליך: עם העלייה בגיל, הסיכוי לקליטת ההיריון פוחת. החל מגיל 40, קיימים סיכויים הולכים ופוחתים להרות מהפריה טבעית, וגם בתחום ההפריות המלאכותיות העתיד אינו ורוד. החל מגיל 45 קיים סיכוי של 60% להפלה טבעית של היריון בשליש הראשון שלו.
- צפי להצלחת ההליך: ניתן לערוך בדיקות אינהיבין,FSH ו-AMH לבדיקת רמת ההורמונים ונכונות הגוף הנשי להיכנס להיריון. בדיקות אלו יעריכו בצורה די מדויקת את הסיכוי להצלחת ההליך ויקבעו אם קיימים סיכונים כלשהם בכניסה להריון. במידה והרופא המטפל אינו עורך בדיקות אלו, או בדיקות הכרחיות נוספות, בטרם ההיריון או במהלכו – מדובר ברשלנות רפואית בהיריון שיש לתת עליה את הדין.
- היכן ניתן לבצע את ההליך: ניתן לבצע את טיפולי הפוריות הן במרפאות פרטיות והן בבתי חולים ציבוריים. בכל אחד מן המקרים יש לצבע את טיפול הפוריות אצל רופא מקצועי המומחה בתחום.
- עלות טיפולי הפוריות: טיפולי הפוריות מהווים הוצאה לא מבוטלת של כמה אלפי שקלים מדי חודש, עד לרגע ההתעברות. העלות משתנה בהתאם לתדירות הטיפולים, תרומות הזרע והזריקות אותן מקבלת המטופלת. בכל מקרה, עלות גידולו של ילד הינה גבוהה בהרבה מעלות זו.
- האם קיימת השתתפות ממשלתית בעלות ההליך: החל מגיל 45 המדינה אינה מסבסדת טיפולי פוריות לנשים, משום הסיכונים הכרוכים בהם ויעילותם הפחותה בגילאים אלו.
מה היא רשלנות רפואית בהיריון
רשלנות רפואית בהיריון יכולה להתבצע לאורך כל שלבי טיפולי הפוריות וההיריון, אפילו עד לרגע הלידה. רשלנות רפואית בהיריון הינה כל מקרה בו הרופא פועל שלא בהתאם להמלצות הרפואיות והחוקים בתחום בעת עבודתו עם המטופלת. רשלנות רפואית בהיריון מובילה לפגיעה נפשית ופיזית במטופלת, ובחלק מן המקרים גם בעובר או הילד שלה. רשלנות רפואית בהיריון יכולה להתבטא באי ביצוע הבדיקות הנחוצות בטרם טיפולי הפוריות, ויכולה להתבטא גם בפגיעה לא מכוונת בסיכוייה של המטופלת להרות בעתיד. רשלנות רפואית בהיריון יכולה גם להתבצע בחדר הלידה בעת ניתוח קיסרי או לידה וגינאלית.